Coaching stijlen

Vooral in het bedrijfsleven zwermt het van de coaches. Die werken met zijn allen hard om de Nederlandse werknemer gemotiveerd, actief en scherp te houden, om doelen vast te stellen, carrières vorm te geven, en om dromen te realiseren. Ben je op zoek naar een coach, dan moet je wel weten waar je naar op zoek gaat. Er zijn veel verschillende coaching stijlen, en niet alle soorten coaching zijn geschikt voor iedere situatie. Hier lees je meer over de verschillende coaching stijlen, en wanneer de verschillende types coach het beste van pas komen.

Verschillende coaching stijlen

Er zijn een aantal belangrijke coaching stijlen te onderscheiden. Afhankelijk van je wensen en je doelstellingen passen sommige stijlen coaches beter dan andere. Zo heb je de transformationele coach. Deze coach is vooral een luisterend oor, en stelt je kritische vragen zodat je beter inzicht krijgt in jezelf en je eigen talenten en competenties. Een ander type coach werkt meer oplossingsgericht. Deze coach gaat het gesprek met je aan om concrete problemen op te lossen: denk bijvoorbeeld aan sollicitatietraining, maar ook burn-outcoaching. Er zijn coaches die je begeleiden als een leraar, maar ook coaches die meer als een mentor optreden.

Coaching kan helpen in veel verschillende situaties

Alle verschillende soorten en types coaching zijn er uiteindelijk op gericht om jou iets bij te brengen, of om jou te helpen jezelf te verbeteren. De manier waarop coaches dat proberen te bereiken hangt af van hun persoonlijke insteek, maar ook van het type probleem waar je mee worstelt en datgene waarop gecoacht wordt. Bij een burn-outcoach ligt het voor de hand dat hij een meer transformationele rol aanmeet, terwijl een loopbaancoach misschien eerder kiest voor een leraar-stijl coaching. Ben je op zoek naar een coach, zoek dan altijd begeleiding uit in de stijl die bij jou past. Zo heb je het meest profijt van de coaching.